Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

zondag, september 17, 2006

Mooi gebaar van solidariteit...


Dit artikel namen we integraal over van www.kvmechelen.be omdat we deze bewonderenswaardige actie even in de schijnwerpers wilden zetten.

Kopf hoch Manuel’ – zo luidde de tekst op een spandoek voor de onfortuinlijke Manuel Klauser.
De 19-jarige Klauser was een beloftevolle speler van KAS Eupen. Enkele weken geleden werd zijn voetbalcarrière abrupt afgebroken. Een ernstig letsel aan het scheenbeen noopte de artsen tot een drastische ingreep. Het been van Klauser werd geamputeerd.Zaterdag refereerden de supporters van KV Mechelen aan de tragedie door een spandoek met de tekst ‘Kopf hoch Manuel’ op te hangen. Op die manier wilde de aanhang van Malinwa de jonge speler en zijn entourage een hart onder de riem steken. Een geëmotioneerde Marc Grosjean (trainer van KAS Eupen) bedankte na de partij de KV-supporters voor het spandoek. “Ik was ontroerd toen ik de boodschap aan het adres van Manuel zag. In het hedendaagse voetbal is het uitzonderlijk dat supporters van de tegenstander zich zo meelevend opstellen. Dit is een warme uiting van solidariteit en sportiviteit. In naam van de hele club wil ik de aanhang van KV Mechelen dan ook bedanken voor dit prachtige gebaar.”

::Bart::