Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

maandag, september 11, 2006

Na 120 minuten voetbal en een aantal strafschoppen nog rood pakken...Dom! Dom! Dom!

In mei 2003 stonden de nationale ploegen van Botswana en Malawi tegenover elkaar.Doelman en tevens ook kapitein van Botswana, Modiri Marumo pakte een gele kaart voor tijdswinst vlak voor Malawi een derde strafschop scoorde.Luttele ogenblikken later kreeg hij een 'vriendschappelijk' schouderklopje van tegenstander Philip Nyasulu, hij reageerde snel en plantte zijn vuist in diens aangezicht.Marumo mocht zich vroegtijdig (als we daar na 120 minuten en een aantal strafschoppen nog van kunnen spreken) gaan douchen.Malawi won uiteindelijk met 4-1.