Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

zaterdag, november 18, 2006

KV Mechelen beleeft de sfeer van de oude dagen...

KV Mechelen is levend, ...springlevend!
De club die een paar jaar geleden op sterven na dood was staat er terug.
De club beschikt over een enthousiast jong elftal dat samen met trainer Peter Maes aanvallend voetbal probeert te brengen.
In de tribunes lijkt de sfeer verdacht veel op de sfeer van de oude dagen.
Tijdens de bekermatch tegen Germinal Beerschot zat er meer volk in het stadion dan tijdens sommige Europacup-wedstrijden in 1988.
Maar de periode Cordier was niet de eerste glorieperiode van de club; die beleefde de club veel eerder, in de jaren '40 om precies te zijn.
Om deze periode nog eens extra in de verf te zetten hebben de mensen van de shop een uniek product ontwikkeld.
Met gepaste trots stelt de shop zijn nieuwste telg uit de ondertussen gekende 1904-lijn voor: het is een prachtig retro-shirt geworden. Kenmerkend zijn de verticale geel-rode strepen waarin 'de Malinwa' sinds zijn ontstaan speelt, de vetersluiting aan de hals, en de lange mouwen.Dit shirt is een perfecte kopie van de shirts die ooit gedragen werden door namen die klinken als een klok: Torke Lemberechts, Rik Coppens, Bert De Cleyn, Lucien Bertulens en anderen. Zij vormden de ruggengraat van de ploeg die toen nog als RFC Malinois door het leven ging, en die in de jaren '40 van de vorige eeuw drie keer kampioen speelde in de hoogste afdeling.



::Bart::

(bron: www.kvm.be)