Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

vrijdag, september 22, 2006

Vrije tribunes...actie dit weekend.

Een paar jaar geleden zetten enkele mensen een actie op poten tegen de zogenaamde 'repressie' in de Belgische stadions, genaamd 'Vrije tribunes' - of in het Frans 'tribunes libres'.
De organisatie duidt met het het woord 'regressie' op het toenemend aantal stadionverboden door onduidelijke voetbalwetten en vooroordelen t.o.v. fanatieke voetbalsupporters.
Zo worden in bepaalde stadions straffen geplaatst op een zekere ‘actie’, die in een ander stadion onbestraft blijft. Ook is de wetgeving binnen Belgische voetbalstadions onaanvaardbaar streng geworden, met regels die dicht bij het waanzinnige aanleunen, aldus 'Vrije tribunes'.
Daarom hebben de fanatieke fans van ruim tien Vlaamse én Waalse clubs de rivaliteit voor eventjes opzij geschoven en de handen ineen geslagen om een actie op touw te zetten.
De doel van de actie is om een duidelijke, uniforme voetbalwet met redelijke en aanvaardbare regels te bekomen.
Op speeldag 7, in het weekend van 22 september zal tijdens de meerderheid van de wedstrijden – bij zowel thuis als uitfans – een spandoek te zien zijn met daarop de leuze ‘vrije tribunes’.
Dit is de eerste stap van de actie 'Vrije tribunes'.
Wordt vervolgd...


::Bart::