Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

dinsdag, mei 29, 2007

Pioniers in de Premier League...

In 1992 werd de Premier League zoals we die nu kennen opgericht.
Wie waren de eerste Belg, Nederlander, Colombiaan, Congolees,...in de Premier League?
Wij zetten een aantal van deze heldhaftige pioniers even op een rijtje...

De eerste Belg was natuurlijk Phillipe Albert, hij maakte zijn debuut bij Newcastle in 1994. De eerste Nederlander was Hans Segers die in 1992 zijn eerste match voor Wimbledon speelde.
De eerste Congolees was Felix Michel Ngonge, hij kwam uit voor Watford en zijn naam zal misschien een belletje doen rinkelen.
Ngonge speelde nog een tijdje in ons land, bij Harelbeke.
In de lijst met pioniers staan wel een hoop namen die net iets meer ronken dan Ngonge.
Wat dacht U van Albert Ferrer (Spanje), Dwight Yorke (Trinidad & Tobago), Park Ji-Sung (Zuid-Korea), El Hadji Diouf (Senegal), Faustino Asprilla (Colombia), Savo Milosevic (Servië), Andrei Kanchelskis (Rusland) en Nolberto Solana (Peru).
Deze laatste maakte zijn debuut in 1998 voor Newcastle en speelt nu nog altijd voor de 'Magpies', hij ging wel anderhalf jaar naar Aston Villa na onenigheid met zijn manager Bobby Robson. De discussie ging over een selectie voor het nationale elftal van Peru. Toen Robson vertrok, werd Solano teruggehaald...



::Bart::