Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

vrijdag, december 29, 2006

Shamrock Rovers...

Vandaag zetten we de meest succesvolle club van Ierland in de schijnwerpers.
Shamrock Rovers werd opgericht in Dublin in 1901 en speelt in truitjes die een kopie lijken van de outfit van Celtic Glasgow.

Op het palmares van de club staan 15 titels in de Ierse Premier League, 24 FAI-cups en een Ierse League Cup.
In de jaren '60 deden 'the Rovers' het Europees ook niet slecht; ze maakten het ondermeer Valencia, Zaragoza en Bayern München erg moeilijk.
Shamrock Rovers heeft ook meer internationals geleverd dan eender welke andere Ierse voetbalclub.
Tot in de jaren '70 trok de club rond de 20.000 toeschouwers en bij belangrijke matchen of finales daagden er zelfs regelmatig 40.000 op maar door zwakke prestaties en concurrentie van de televisie zakte dat cijfer later drastisch terug tot slechts 3.000.
In 1987 ging het van kwaad naar erger, het stadion 'Glenmalure Park' werd verkocht en afgebroken zodat de club sindsdien in stadions her en der moet aantreden.
Op dit moment speelt Shamrock Rovers in de tweede afdeling en is men bezig aan de constructie van een nieuw stadion maar door achterstanden van betalingen en allerlei rechtzaken lopen de werken vertragingen op.
Supporters van de club hopen dat de bouw van het stadion snel voltooid zal worden en dat de club opnieuw het fiere Shamrock Rovers van weleer zal worden...



::Bart::