Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

vrijdag, december 22, 2006

LDV Vans Trophy...?

De liefhebbers van het Engelse voetbal kennen de LDV Vans Trophy zeker en vast en anderen hebben hem misschien leren kennen door Fifa07 terwijl er ook mensen zijn die geen flauw idee hebben waarover we het nu hebben.
Om in deze periode van verlichting onze duit in het zakje te doen volgt een korte beschrijving van het evenement.

De beker zag het levenslicht als 'Football League Trophy' in het seizoen '83-'84 en wordt sindsdien beslecht door de ploegen in de twee laagste afdelingen van het Engelse betaalde voetbal.
De beker veranderde vaak van naam, afhankelijk van de hoofdsponsor.
De laatste 6 seizoenen stond hij bekend onder de naam 'LDV Vans Trophy', dit seizoen werd hij omgedoopt tot Johnstone's Paint Trophy.

De beker wordt door de clubs vaak niet gezien als een prioriteit en in de eerste rondes wordt haast altijd gespeeld met veredelde B- of zelfs C-elftallen.
Dit gebrek aan interesse vertaalt zich ook naar de bezoekersaantallen; met regelmaat van de klok komt slechts 1/3 van het doorsnee aantal bezoekers opdagen.

Zeven clubs hebben de beker 2 keer mogen in de lucht steken maar geen enkele club heeft 3 keer die eer gehad.
Carlisle United is de recordhouder op vlak van finales; het speelde er 4 maar won er slechts 1.

Bij deze heeft u weer iets om aan de kersttafel te vertellen...of misschien ook niet...



::Bart::