Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

dinsdag, december 05, 2006

Gert Claessens opnieuw aan de bak...



Gert Claessens heeft een akkoord met SK Lierse.
Na een aantal zeer moeilijke maanden bij Racing Genk zal Claessens blijkbaar snel weer tussen de lijnen staan in de eerste klasse.
We bekijken de carrière van Claessens even van nabij.
Hij werd geboren op 21 februari 1972 in Tongeren.
In het seizoen '90/'91 maakte hij zijn profdebuut bij Club Luik.
In twee seizoenen bij deze club speelde de jonge Claessens 9 wedstrijden.
Zijn overstap naar Racing Genk betekende een hele stap voorwaarts want in de twee daaropvolgende seizoen stond hij voor de jonge fusieploeg maar liefst 58 keer in de ploeg en scoorde hij 12 doelpunten.
Deze prestaties leverden hem een transfer op naar Club Brugge.
In zijn eerste seizoen kende hij nog wat aanpassingsproblemen maar tijdens de 5 daaropvolgende seizoenen bij blauwzwart was hij een belangrijke schakel in het elftal.
In 1999 zocht hij het avontuur op in de Spaanse Primera Division maar een onverdeeld succes was zijn trip naar het Iberische schiereiland niet.
Claessens verkaste naar Vitesse Arnhem om uiteindelijk drie jaar later, in 2004, terug bij KRC Genk te belanden.
Hij werd er omgeschoold tot verdediger en speelde een aantal sterke wedstrijden, maar dit seizoen, waarin Genk de voorkeur geeft aan beloftevolle jeugdspelers, komt Claessens niet meer aan de bak.
Binnenkort zal hij zijn geluk beproeven bij hekkensluiter Lierse...

::Bart::