Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

woensdag, oktober 31, 2007

Brokken maken in de verlengingen...

Wanneer een wedstrijd in een bekertornooi gelijk eindigt, volgen er vaak verlengingen waarin men liever niet verliest dan wint. Het gevolg is dat zulke confrontaties vaak uitdraaien op strafschoppen.

Maar het kan ook anders...

In 2005 eindigde de Noorse bekerfinale voor vrouwen tussen Asker en Strømmen op 0-0, in de verlengingen werd het 4-0.

Nog in Noorwegen was er het bekertreffen tussen Tromsø en Tromsdalen in 1996;
na 90 minuten was het 3-3 maar in de verlengingen werd het 8-3 voor Tromsø via 5 doelpunten van Sigurd Rushfeldt.

Het kan nog beter!

In de lagere Engelse reeksen vond er in 2005 een partij plaats in de derde ronde van de Southern League Cup.
In de 89e minuut stond Rugby met 2-0 voor tegen Sutton Coldfield. Het werd nog 2-2 en er volgden verlengingen. De kopjes gingen bij Rugby helemaal naar beneden en het werd nog 2-8...