Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

woensdag, september 26, 2007

Als je echtgenote wel van voetbal houdt...

We moeten eerlijk zijn en zeggen dat voetbal toch nog veelal een mannensport is, zowel op het vlak van spelen als van supporteren.
In sommige gevallen is dat anders.
Wij hebben enkele getrouwde koppels op een rijtje gezet waarvan zowel man als vrouw caps gehaald hebben voor de nationale ploeg.

In Ijsland zijn er twee zulke koppels; Portsmouth verdediger Hermann Hreidarsson en zijn vrouw Ragna Lóa Stefánsdóttir en Haraldur Ingólfsson en zijn vrouw Jónína Víglundsdóttir mochten allemaal voor hun land uitkomen.

Niet ver daar vandaan, in Zweden, trokken Hans Eskilsson en Malin Swedberg beiden het shirt van hun nationale ploeg aan. Eskilson verzamelde 8 caps terwijl vrouwlief er maar liefst 70 meer op haar palmares heeft.

In Zimbabwe hebben ze ook een getrouwd voetbalkoppel; het echtpaar Esrom Nyandoro en Ruth Banda.

Meer bekend is de voormalige kapitein van de VS, Claudio Reyna(foto). Zijn vrouw Danielle Egan verzamelde 6 selecties voor de Amerikaanse vrouwenploeg.

Over de grens, in Canada, hebben ze Steve Kindel and Sara Maglio.

Op de Britse maagdeneilanden hebben ze tenslotte ook nog een international-koppel rondlopen. Wat dat daar voorstelt is natuurlijk de vraag...




::Bart::