Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

donderdag, augustus 23, 2007

Groundhopping: Stade Grimonprez-Jooris ( oud stadion van Lille OSC )...

Net een week na het heden van Lille OSC (de match tegen Sochaux) gingen we gisteren even terug naar het verleden van de club; het 'Stade Grimonprez-Jooris'.

Tot 2004 werkte Lille OSC haar thuiswedstrijden af in het Stade Grimonprez-Jooris, dat plaats biedt aan 22000 toeschouwers.
Het complex, dat gebouwd werd in 1977 omvat het stadion en een trainingscomplex, vlakbij de citadel van Lille.
Momenteel ligt de site er verlaten en reeds bouwvallig bij.
Het stadion zou in 2005 omgebouwd worden tot een arena met 33000 plaatsen maar al snel kwam er tegenkanting van organisaties die toezien op het behoud van het waardevolle patrimonium van de stad. De organisaties vreesden voor de teloorgang van de citadel van Lille, wanneer er een modern stadion zou komen.
Het gevolg is dat 'le LOSC' op een andere plaats een nieuw stadion zal bouwen in 2010 en dat 'Grimonprez-Jooris II', dat er dus nooit gekomen is, 6 miljoen euro heeft gekost aan de stad ( architecten, gerechtskosten, ...).
Hieronder vindt U de foto's van het Stade Grimonprez-Jooris en we moeten zeggen, rondlopen in een verlaten stadion; het blijft een raar gevoel...



::Bart::