Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

zaterdag, juli 28, 2007

Legendarische commentator: John Motson...

Wie houdt van voetbal, houdt van Match Of The Day en houdt van John Motson.
Zo simpel zit het nu eenmaal in elkaar...

John 'Motty' Motson werd geboren in Salford op 10 juli 1945.
Hij begon zijn carrière bij lokale kranten ( Barnet Press en the Sheffield Morning Telegraph) waar hij het regionale voetbal onder de loep nam.
In 1986 kon hij aan de slag bij BBC Radio 2 en 3 jaar later verving hij Kenneth Wolstenholme bij Match of the Day.
Motson heeft al meer dan 1000 wedstrijden van commentaar voorzien en heeft een ware cultstatus opgebouwd.
Hij schreef ondertussen een boek 'Motty's Diary: A Year In The Life Of A Commentator', kreeg een eigen tv-programma 'The full Motty' en leverde tot in 2006 de commentaar bij de videogames uit de FIFA-reeks.
Toen de rechten van de Premier League in 2001 verhuisden van BBC naar ITV, ging Motty opnieuw voor de radio werken en werkte hij mee aan de BBC sport website.
Toen de BBC in 2004 de uitzendrechten voor de Premiership opnieuw verwierf, ging hij meteen terug aan de slag bij Match Of The Day...



Hieronder vindt U nog 3 legendarische uitspraken van John Motson, we hebben ze bewust niet vertaald omdat ze dan hun kracht verliezen...

"For those of you watching in black and white, Tottenham Hotspur are playing in yellow" - Southampton - Spurs in 1978

It's delirious! It's delightful! It's Denmark!" - Toen Denemarken het EK won in 1992.

Brazil - they're so good it's like they are running around the pitch playing with themselves. - Tijdens een uitmuntende match van Brazilië.

Hieronder vindt U een combinatie van een legendarische commentator en een legendarische wedstrijd; de kwalificatiewedstrijd Duitsland - Engeland voor het WK van 2002.



::Bart::