Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

dinsdag, juli 10, 2007

Herinnert U zich deze nog...?

Deze Nigeriaanse spits werd geboren op 12 juni 1973, hij kwam 30 keer voor zijn land uit, speelde op de WK's van '94 en '98, won de Afrika Cup in '94 en Olympisch goud in 1996.

Zijn carrière begon in België nadat Club Luik hem ontdekte op het WK U 17.
Hij speelde 4 seizoenen in Luik en zijn laatste seizoen bezorgde hem de Ebbenhouten Schoen en een transfer naar de Franse topclub AS Monaco.
Hij speelde van 1993 tot 1999 in de dwergstaat en groeide er geleidelijk aan naar zijn beste vorm. In 1997 pakte hij de titel met Monaco en kreeg hij de titel Afrikaans voetballer van het jaar.

Na zijn succesperiode bij Monaco ging het bergaf; hij verhuisde naar Dortmund maar kon daar nooit aarden. Later speelde hij nog voor Real Betis, Al-Ittihad en Al-Saad Doha. Tussendoor maakte hij ook nog een tussenstop in ons land (bij Charleroi) maar ook dat was geen onverdeeld succes. In 2005 zette hij een punt achter zijn loopbaan...





Zijn naam? ... Viktor Ikpeba...

::Bart::