Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

donderdag, februari 15, 2007

Achternaam op voor- en achterkant van het shirt...

Dit is misschien wel de meest overbodige vraag die ooit op deze blog beantwoord is maar desalniettemin; "Zijn er ooit spelers geweest met hun naam op zowel de voorkant als de achterkant van hun truitje?".
Met andere woorden welke speler had dezelfde naam als de sponsor van zijn club?
Ian Walker en Lee Sharpe kwamen zeer dicht in de buurt;
Ian Walker speelde bij Leicester dat lang gesponsord werd door chipsproducent Walker's maar het toeval wil dat Walker pas bij de club speelde toen sponsor Walker's reeds vervangen werd door LG Electronics.
Lee Sharpe speelde bij Manchester United dat in die periode electronicabedrijf Sharp als sponsor had maar de schrijfwijze was dan weer niet helemaal dezelfde.
David Philips speelde in de jaren '80 bij Manchester City dat gesponsord werd door het Nederlandse Philips maar in die periode stonden er nog geen spelersnamen op het shirt.
Dan komen we bij ex-Middlesbrough speler Hamilton Ricard die momenteel in Uruguay speelt bij Danubio.
Danubio wordt gesponsord door chocoladefabriek Ricard.
De ploeg heeft wel geen spelersnamen op de achterzijde van de shirts...MAAR...de naam van de sponsor is op de voor- en de achterkant van het truitje gedrukt dus Hamilton Ricard heeft zijn naam op de beide zijden van z'n shirt staan dus onze vraag is opgelost...
Nu U dat weet kan U morgen met een gerust hart op skivakantie vertrekken...



::Bart::