Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

zaterdag, juli 22, 2006

Te vroeg...


Tussen de wereldbeker en een nieuw voetbalseizoen in even het voetbal relativeren en stilstaan bij drie voetballers die recent geheel onverwacht overleden zijn...



Op donderdag 26 juni 2003 stapt Marc Vivien Foé het veld op om met zijn Kameroen Colombia partij te geven in de Confederations Cup. In de 72e minuut verliest Foé het bewustzijn en wordt hij meteen van het veld gevoerd. In de kleedkamers van zijn stadion Gerland in Lyon komt alle hulp echter te laat. Marco sterft aan de gevolgen van een hartaanval in combinatie met malaria. Hij werd 28.



Op 25 januari 2004 staan in Guimaraes de teams van Benfica Lissabon en Vitoria Guimaraes tegenover elkaar. In de verlengingen probeert de Hongaarse international Miklos Fehér tijd te winnen door een inworp van de thuisploeg te beletten. Hij krijgt prompt een gele kaart. Fehér stapt weg, stopt, buigt voorover en stort in elkaar. Even later overlijdt hij in een plaatselijk ziekenhuis. Hij werd 25 jaar oud.




Op zondag 27 november 2005 wint FC Utrecht met 1-0 van Ajax. Absolute uitblinker in de partij is de centrale verdediger David Di Tomasso. De overwinning wordt uitbundig gevierd door de trouwe thuisaanhang maar aan de feeststemming komt snel een einde wanneer twee dagen later het nieuws komt dat Di Tomasso op de nacht van 28 op 29 november in zijn bed overleed ten gevolge van een hartstilstand. David werd 26.



::Bart::