Duik onder in de kelders van de voetbalwereld; vergeten voetballers, nutteloze weetjes, fotoreportages, legendarische clubs, straffe verhalen en de Foota Morgana opdrachten...

zaterdag, mei 10, 2008

Raymond Jaspers:“Ik zal Aad de Mos nooit kunnen vergeven”

Morgen is het precies 20 jaar geleden dat KV Mechelen in Straatsburg de Europabeker II won. Vandaag worden de helden van toen nog eens feestelijk ingehaald Achter De Kazerne.
We vonden dit artikel in het belang van Limburg...



Raymond Jaspers (54) is de enige Mechelaar, die een wrange nasmaak overhield aan de laatste Europese triomf van een Belgische ploeg. Hij kreeg vlak voor de aftrap tot zijn stomme verbazing van Aad de Mos te horen dat hij op de bank zou starten. “Terwijl ik op de tactische bespreking nog in de basis stond. Ik had mijn vaste stek, in de halve finale was ik moeten invallen ondanks een knieblessure. Net als Piet Den Boer, dokter Martens werd nog naar Bergamo overgevlogen om ons klaar te stomen. Ik had zo fel naar die finale toegeleefd, de opdoffer was immens. Ik had De Mos zo een lap in zijn gezicht kunnen geven, nu nog heb ik het er moeilijk mee. Nee, ik zal het hem nooit kunnen vergeven.”

Jaspers was zo zwaar ontgoocheld dat hij geen zin had in de vreugdetaferelen achteraf. “Ik weigerde in de slotfase nog in te vallen, ik sta ook niet op de feestfoto’s vlak na afloop. Ploegmaats hebben me proberen op te beuren maar ik heb hen weggestuurd. Uiteindelijk heb ik me dan toch laten overhalen door voorzitter Cordier, voor hem was mijn respect eindeloos. Lang feesten was er sowieso niet bij, we zaten daags nadien thuis met een communicant.”

Jaspers vergelijkt de aanpak van De Mos met die van Ivic, die hij eerder als trainer had bij Anderlecht. “Maar de beleving bij KV was helemaal anders dan bij Anderlecht. Daar was het de gewoonste zaak van de wereld dat je een prijs won, uiteindelijk kon je alleen nog verliezen. Terwijl ik bij KV de opgang meemaakte uit tweede klasse, ik was hun eerste ‘dure’ transfer. Samen met Den Boer was ik in Straatsburg de enige die de hele opmars had meegemaakt.”

Jaspers, die in Lommel bankier is en in verzekeringen doet, werd later nog (speler)-trainer bij onder meer Westerlo, Rita Berlaar, Heist, Mol en Koersel.

Hij is momenteel jeugdcoördinator bij derdeklasser Mol-Wezel en trapt af en toe nog een balletje bij de Balense liefhebbersploeg Schoorhei. Hij begon zijn spelerscarrière bij Beringen FC.

::Bart::



bron: het belang van limburg 09/05/08

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Nu voelt u het zelf eens hoe het is als je sommige spelers tegenwerkt , belachelijk maakt , tiranniseert. Want daar was Iaspers als trainer sterk in!

23/2/11 13:50

 

Een reactie posten

<< Home